top of page

Sulhasen pukua metsästämässä

Nyt jännittää! Kuukauden päästä hääpukuni saapunee hääpukuliikkeeseen ja minun pitäisi mennä syyskuun alussa sitä sovittelemaan. Sulhasen pukuasia saatiin hoidettua vähän nopeammin, eli se tulee valmiiksi jo tällä viikolla. Yey! Kaikki meni jotenkin vaan sujuvasti, eikä päätöstä tarvinnut miettiä kauhean pitkään. Päädyttiin Turo Tailorin tummansiniseen pukuun. Se oli kuin tehty sulhaselle kapeine lahkeineen (ei onneksi pillifarkuissa mennä naimisiin!) ja värikin oli mahtava. Sulhanen oli viimeiseen asti tummansinistä vastaan ja halusi joko mustan tai harmaan puvun, mutta sain tahtoni läpi. Ja näyttää muuten aikas hyvältä! :)

Aluksi ajattelin, että puku voisi teettää. Otin yhteyttä Herrainpukimoon ja kysyin hinta-arviota kolmeosaiseen pukuun. Sain vastauksen aika nopeasti, mutta kun hinnaksi arvioitiin 1100-1300 euroa, päätin haudata ajatuksen mittatilauspuvusta. Sehän tulisi maksamaan kaksi kertaa enemmän kuin minun pukuni! E-hei!

Pari viikkoa sitten päätettiin käydä katselemassa ja kokeilemassa pukuja, sekä vähän tunnustelemassa asiakaspalvelua. Turun Pukumyynnissä meitä palveli erittäin palveluhenkinen, vahvalla Turun murteella puhuva mukava nainen, joka jaksoi esitellä pukuja ja tuoda sovituspaitoja ja liivejä. Valikoimassa oli perus mustien pukujen lisäksi paljon erilaisia vaaleanharmaita, tummanharmaita, tummansinisiä, mattoja ja kiiltäviä pukuja. Liivivalikoima oli suppea, mutta tajuttiin, että helpompaa sellainen on teettää, kuin yrittää etsiä kaupoista. Viihdyttiin kaupassa pitkään ja luvattiin palata asiaan.

Käytiin myös Classic Manissa ja liike oli nimensä veroinen, enimmäkseen klassisia pukuja täynnä. Kaupan pitäjä ei oikein ymmärtänyt, mitä haettiin ja esitteli pukuja, jotka eivät olleet lainkaan meidän tyylisiä. Outoa, koska sielläkin oli niitä Turon pukuja... Uskon, että liikkeessä saa kuitenkin erinomaista korjausompelupalvelua ja sen sellaista. Liivin teettäminen onnistuisi myyjän mukaan hyvin vaatturiliike Miia Virtasella, mutta kun lähetin hänelle viestiä, ei sieltä ikinä vastattu.

Mutta päädyttiin tosiaan Turun Pukumyyntiin ja Turon pukuun. Soviteltiin pukua vielä kerran ja liikkeeen alakerrassa toimivan vaatturiliikkeen Sami Eklund mittaili vielä puvun istuvuutta korjauksia varten. Hän lupasi myös teettää liivin, mikäli saamme hankittua sopivan kankaan. Olimme erittäin tyytyväisiä niin asiakaspalveluun kuin hintaankin (500-600 euroa). Eli suosittelen tätä liikettä muillekin.

Inspiraatiota pukuun haettiin mm. näistä:

Lisää inspiraatiokuvia löydät minun Pinterestista.

bottom of page