top of page

Hääkuntoon kahdessa kuukaudessa

Ja hääpäivä sen kuin lähestyy. Hääpuku saapuu kuukauden päästä ja olen jämähtänyt samaan painoon ja samoihin mittoihin, kuin mitä kesäkuussa olin. Heinäkuu meni vähän niin kuin harakoille, kun lääkäri käski parantua flunssasta ja sen jälkitaudista rauhassa. Pari viimeistä viikkoa olen kuitenkin vääntänyt toiminnallista treeniä Spartanilla ja fiilis on ollut hyvä! Ainoa ongelmakohta on ollut syöminen, eli vaikka noudatan ruokavaliota siihen klo 18 asti, sen jälkeen tulee ongelmia, eli tulee syötyä ihan liikaa ja ihan väärin.

Tältä esimerkiksi näytti minun lauantai-päivän ateriat.

Aamiainen 9:00

Lounas 12:00

Välipala 16:00

Iltapalaksi klo 19:00 söin dippivihanneksia (1 paprika, 1/3 kurkkua, 3 porkkanaa) ja dippiä (kevyttä kermaviiliä ja ranchia, yum!). Lisäksi 100g suklaata (aijaij....).

Jotta saisin nyt lisäpotkua reeniin ja jonkun, joka sanelee, mitä saa syödä ja mitä ei, päätin ilmoittautua Lean in five weeks -nettivalmennukseen Tikis-editioniin. Eli viiden viikon päästä ollaan (toivottavasti) 5 kg kevyempiä ja tikissä. Ja jos ei 5kg kevyempä, niin joitain senttejä pienempiä. Koska hääpuku.

Tutustuin aika tarkkaan LIFW perustajan Tomi Kokon nettisivuihin (täältä) ja päätin testata ennen 3.8. alkavaa nettivalmennusta Green monster -smoothien sekä Bulletproof -kahvin. Vihreästä monsterista kuva ylempänä. Resepti on aika yksinkertainen, itse sovelsin sitä sen mukaan, mitä löytyi kaapeista:

Green Monster a la Elina:

- lasillinen vettä

- pari pakastepinaatin kuutiota

- avocado

- kourallinen lehtikaalia

- 1/2 sitruunaa (hedelmälihoineen)

- 1 tlk macajauhetta

- 1 tlk MCT-öljyä

Lisäksi:

- banaani

- 1/3 kuorittua kurkkua

- pari jääpalaa

Tänä aamuna kokeilin ensimmäistä kertaa Bulletproof kahvia ja ihan hyväähän se oli. Hyvät ohjeet sen tekemiseen löytyvät täältä, resepti on myös aika yksinkertainen:

- 2 dl (kupillinen) luomukahvia

- 1 rkl MCT-öljyä

- 1 rkl luomuvoita

Itse aloitin pienemmillä rasvamäärillä eli 1 tlk MCT-öljyä ja 1 tlk voita, koska rasvoihin tottumattomalla saattaa mennä maha sekaisin. Vaikka bulletproof-kahvista ollaan monta eri mieltä (yhdet vannovat sen nimeen, toiset suhtautuvat epäilevästi sen terveellisyyteen), haluan nähdä itse miten se toimii. Sillä se on yksilöllistä, miten mikäkin ruoka-aine vaikuttaa omaan kehoon. Itse vedin "aamiaisen" jälkeen 12 burpeeliikettä ilman, että tuli hiki. Ja minulle tulee hiki jo sängyn petaamisesta. Hyvä startti siis!

bottom of page