top of page

Bingo, vieraskirja ja some, eli miten pitää vieraat kiireisinä.

Hääjuhla on jo itsessään jännittävä ja hauska juhla puheineen ja leikkeineen, mutta aina välillä käy niin, että vieraat istuvat vailla tekemistä odottamassa hääkakun leikkausta tai baarin avautumista. Siksipä on aina hyvä olla takataskussa jotakin ylimääräistä tekemistä. Keep them busy I say. Näin tunnelma pysyy korkealla.

Vaikka häissä on yleensä valokuvaaja, vieraat ottavat paljon kuvia myös itse. Usein nämä kuvat kuitenkin jäävät näkemättä, siksi niiden jakaminen esim. Instagramissa on ihan hauska idea. Kaikki kaveripiiristämme tietävät, että ollaan aika ahkeria somen käyttäjiä, joten ei ollut mikään yllätys, että häissämme oli oma #hashtag. Se oli kovassa käytössä erityisesti loppuillasta. Voisi jopa sanoa, että homma lähti ihan täysin käsistä. Mutta saimmepa hyvät naurut!

Vieraskirja häissä on mielestäni ehdoton. Mikä sen kivempaa, kuin seuraavana päivänä lukea kaikki ihanat toivotukset läpi! Mutta perinteinen kirjamalli on kenties aikansa elänyt ja nyt tilalle on tullut mitä erilaisimpia vaihtoehtoja vieraskirjoiksi. Omissa häissämme päätimme kerätä toivotuksia ja neuvoja tuoreelle avioparille manillatageille. Tarkoituksena oli ripustaa nämä tagit vieraspuuhun niin, että muut vieraat pääsisivät myös halutessaan lukemaan niitä. Lappusten naruna käytin juuttinarua ja puuna toimi minun keräämäni aidot puun oksat Katariinanlaaksosta. Nyt juhlien jälkeen kaikki tagit ovat arkussa ja odottavat uudelleenlukemista. Kenties ensimmäisenä vuosipäivänä?

Hääbingo oli meidän juhlissa tosi suosittu ja hauskana lisänä se toimi viilentävänä viuhkana. Hääbingo toimii hyvin silloin, kun ei ole mitään varsinaista ohjelmaa, esim. ruokailun ohella. Minusta tuntuu että meillä bingo huudettiin ehkä vähän liian aikaisin. Sen takia bestmanit ja kaasot päättivätkin palkita ensimmäisen (ja toisen?) huutajan lisäksi 3. ja 10. huutajan. Palkintona oli roséskumppapullo.

Millaisia aktiviteetteja itse ajattelette järjestää häissänne? Ja jos juhlat on pidetty, niin millainen oheisohjelma on toiminut mielestänne hyvin ja mikä taas ei? Kaikki kuvat: Peter Linden Photography

bottom of page