top of page

You better not cry eli muutama juttu häämeikistä

Häämeikistä olin kirjoittanut jo aikaisemmin, mutta tässä postauksessa halusin painottaa muutaman asian, mitä kannattaa pitää mielessä häämeikkiä suunnitellessa.

1. Tee aina koemeikki. Ja ota koevalokuvia, jotta näet, miltä meikki näyttää a. päivävalossa, b. salamavalossa ja c. himmeässä valaistuksessa. Jos jokin ei miellytä tai haluat esimerkiksi laittaa itse ripsivärin, uskalla ilmaista asia meikkaajalle!

2. Keep it simple. Vaikka kyseessä on juhlapäivä, niin mitä simppelimpi meikki, sitä parempi. Liian tumma silmämeikki saattaa näyttää melko raskaalta ja on aina se vaara, että jossain vaiheessa iltaa huomaat liian raskaan ripsivärikerroksen paakkuuntuneen tai luomivärin karisseen silmien alle.

3. Unohda puuteri. Meikkaajan tekemä kestävä meikki ei vaadi korjaamista, ellei käy niin, että itket heti alttarilla ripsarisi poskille tai hääpäivänä on kuuma ja hikoilet paljon kasvoistasi (kuten minä yleensä). Jos on tuskahiki, niin puuterin sijaan suosittelen käyttämään puuteripaperia. Meillä sitä löytyi naistenvessan WC-korista, ja osoittautui kaikkien suosikiksi. Puuteri laitettuna hikiselle iholle korostaa juonteita ja tekee meikistä paksunnäköisen, joten se on big no-no.

4. Valitse kestävä huulipuna. Jos käytössäsi on jokin melko neutraali, kestävä suosikki, niin pitäydy siinä. Ja vaikket olisikaan huulipunaihmisiä, niin laita silti huulipunaa. Se kosteuttaa, piristää ilmettä ja luo juhlavan fiiliksen. Ei kannata valita sitä tumminta sävyä kuitenkaan, ellei ole goottihäät. Kokeile rohkeasti eri sävyjä ennen päätöstä! Koemeikissä tämä onnistuu helposti.

5. Hymyile. Hyväkään meikki ei pelasta, jos ilmeesi on koko hääpäivän jännittynyt tai kasvoiltasi paistaa huoli siitä, meneekö kaikki nyt varmasti hyvin. Rentoudu, nauti päivästä ja hymyile mahdollisimman paljon. Loppujen lopuksi vain sillä on merkitystä tärkeänä päivänä.

bottom of page